SOIS KONGSI PENGALAMAN DALAM MENGHASILKAN SELF-ASSESSMENT REPORT (SAR) BAGI PERSIJILAN SEMULA AUN-QA

Pada 24 Oktober 2017 (Selasa), Institut Pengurusan Kualiti (IPQ) telah menganjurkan Bengkel Pembentangan Self-Assessment Report (SAR) bagi Program Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Hal Ehwal Antarabangsa Dengan Kepujian (BIAM), Pusat Pengajian Antarabangsa (SOIS) dalam persediaan menghadapi persijilan semula dari ASEAN University Network-Quality Assurance (AUN-QA) pada Mac 2018.

IPQ ANJUR FORUM “QUALITY LEADERSHIP: LEADING BY EXAMPLE’’

Dalam usaha melahirkan pelajar minda kelas pertama yang mampu menunjukkan contoh teladan yang baik sebagai pemimpin, Institut Pengurusan Kualiti (IPQ) telah menganjurkan Forum “Quality Leadership: Leading by Example” bersama Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) dan Jawatankuasa Pembangunan Siswa (JKPS) di IPQ pada 31 Oktober 2017.

BENGKEL BEST PRACTICE ISO 9001:2015 (AKADEMIK)

Institut Pengurusan Kualiti (IPQ) telah menganjurkan Bengkel Best Practice ISO 9001:2015 (Akademik) pada 8 dan 9 Oktober 2017. Bengkel tersebut telah diadakan di Bilik Mesyuarat Eksekutif IPQ. Bengkel selama dua hari itu dihadiri oleh  Juruaudit Kualiti Dalaman (Akademik) Universiti dan dikendalikan oleh  Puan Armpon a/p I Weng,  merupakan Principal Consultant dari Global Jayamaju Sdn. Bhd.